Altijd op de hoogte
met GemaQ

01.06.2022

Wichert Hein van Dijk: GemaQ is goud waard.

“Een aantal jaren geleden zijn wij aangesloten bij GemaQ vanwege voornamelijk twee dingen; het inkoopvoordeel dat je meepakt én de aanvullende expertise die we ermee verkrijgen. Ik tref binnen GemaQ mensen uit dezelfde branche aan. Het netwerk, het leren van elkaar… best practices overnemen van elkaar… Allemaal ongelofelijk zinvol”, start Wichert Hein van Dijk het gesprek.

Al veel opgeleverd

Wichert Hein vervolgt: “Ook het contact met de andere aangesloten tankstationhouders heeft ons al veel opgeleverd. Met name de transitie waarin we ons momenteel bevinden vraagt om veel informatie en inspiratie. Dan is het essentieel dat je mensen om je heen hebt die met dezelfde dingen bezig zijn en waardoor je van elkaar kunt leren. Er zijn zelfstandig ondernemers die excelleren op een aantal gebieden, en daar praat je mee of je houdt cases tegen het licht. En je kan ook simpelweg de vraag stellen: wil je mij helpen? Heb je dit en dit al eens gedaan? Of heb je deze machine al gekocht en kan je jouw ervaringen met mij delen, of heb jij een goede leverancier voor dit product of deze dienst?”

Beter in gezamenlijkheid

En hoe ziet Van Dijk de toekomst? “Wat de toekomst betreft: ik denk dat het gezamenlijk inkopen altijd van belang blijft. Zoals gezegd voorzie ik dat het in de transitie belangrijk blijft om van elkaar te leren, de expertise te delen met elkaar. Het niet allemaal zelf de deal willen uitonderhandelen, maar vanuit het collectief nóg betere resultaten boeken. Ik denk dat het belangrijk is dat we in de toekomst ook mogelijke keuzes meer gaan testen voorafgaand aan de introductie ervan. Dat testen kan natuurlijk ook veel beter in gezamenlijkheid.“

Relevante plek

Hoe ziet Wichert Hein de toekomst van het tankstation? “Met vertrouwen kijk ik daar naar uit, zeker de toekomst van de deelnemers die aangesloten zijn bij GemaQ. Kijk, ik ben ervan overtuigd dat als je innoveert en nadenkt over waar je niet alleen vandaag staat, maar zeker ook in de toekomst, je beslist een relevante plek binnen de markt kan blijven opeisen. Denk aan het meer inzetten op het laden, het eten en drinken, langer verblijven… En ook nog even: een fascinerende trend is dat er onverminderd wordt ingezet op langer verblijven in combinatie met eten en drinken. Een logische vraag is dan: moeten we in de toekomst bij GemaQ alleen tankstationhouders aan laten sluiten, of moeten op een gegeven moment ook bedrijven uit andere branches ruimte tot deelname krijgen? Ik denk dat we niet alleen moeten blindstaren op de petrolhandel. Zo blijft GemaQ zelf ook in de toekomst groeien, en kan zij haar rol perfect blijven vervullen.”

Goud waard

“Wat die rol van GemaQ voor de toekomst betreft: ik hecht waarde aan de vergelijking van resultaten met de concullega’s Welke groeien, welke ontwikkeling maken die stations door, welke keuzes liggen daaraan ten grondslag…? Dat inzicht is goud waard, want daar kan je zelf ook goed op sturen. Kortom; GemaQ is goud waard”, besluit Wichert.

Doe de test

Heeft u helder wat de grootste transities voor de komende 5 tot 10 jaar zullen zijn met relevantie voor uw tankstation, en wat dit zonder ingrijpen betekent voor uw omzetontwikkeling?(Vereist)
Is onderzocht en glashelder wat de functie van uw tankstation is in de ogen van de bezoekers?(Vereist)
Heeft u een scherp inzicht hoeveel zakelijke- en privérijders uw station bezoeken, hun bestedingsmogelijkheden, gezinssamenstelling, woonwijk, et cetera?(Vereist)
Heeft u de demografische, stedenbouwkundige en planologische ontwikkelingen in uw regio geïnventariseerd evenals de mogelijke consequenties voor u?(Vereist)
Beschikt u over een grondige concurrentieanalyse, waarbij u ook de lokale/ regionale retail en thuisbezorgmarkt geanalyseerd hebt?(Vereist)
Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Binnenkort verschijnt het eerste magazine Vooruitgang. Een magazine boordevol indrukwekkende stories, interviews, praktische informatie en nieuws. Wil jij Vooruitgang ook ontvangen? Teken dan nu alvast in voor een gratis exemplaar.