GemaQ Data

Het GemaQ-dashboard,
data en benchmarking

In de wereld van nu is data de grote spin in het web, de grondslag voor besluitvorming, vergelijking met de markt of met concullega’s, verantwoording van berekeningen en nog veel meer. Niet voor niets dat data ook één van de belangrijke pijlers voor GemaQ is. GemaQ beschikt met al haar leden over buitengewoon veel relevante marktdata, inzetbaar binnen GemaQ zelf én voor andere stakeholders – zoals datapartijen die marktvergelijkingen maken – en leveranciers.

Data gedreven bij GemaQ

app

Tijdig bijsturen

GemaQ verzamelt, structureert, codeert en verwerkt de data die beschikbaar is al geruime tijd om op deze wijze zo efficiënt mogelijk sturing te kunnen geven aan processen. Dat doen we bijvoorbeeld in de facturatie richting de leveranciers waar we deals mee gesloten hebben, en ook op het gebied van stuurinformatie. Vragen die we zoal beantwoorden: zijn de contracten die wij met onze leveranciers afgesloten hebben wel het voordeligst voor onze leden of blijkt uit onze data dat een andere contractvorm wellicht gunstiger is? Met data kunnen we tijdig bijsturen als we zien dat bepaalde omzetgroepen teruglopen, of juist groeien, waarmee we mogelijkheden in onze contractonderhandelingen tijdig kunnen signaleren en inzetten.

Dashboard

Handig managementdashboard

Al deze data is ook uiterst relevant voor onze leden. Onze leden kunnen deze data gebruiken als stuurmiddel, basis voor besluitvorming en een steeds actueler inzicht in de cijfers en de markt. Hiervoor is een managementdashboard ontworpen in samenwerking met de datapartij waar wij nauw mee samenwerken. In dit dashboard wordt alle data van GemaQ vertaald naar een GemaQ benchmark, wat weer vertaald wordt in een individueel rapport per periode per locatie, per cluster en per ondernemer. Als ondernemer ziet u in één oogopslag hoe uw shop, cluster of totale groep aan shops het doet ten opzichte van je andere shops, GemaQ als groep en ook ten opzichte van de markt.

Benchmarking

Inzicht met benchmarktool

Deze benchmarktool zorgt ervoor dat u als ondernemer altijd een uitgebreid en inzichtelijk vergelijk kunt maken met andere shops, alle GemaQ-leden of de petrolmarkt. Inzicht in hoe een product of productgroep het doet ten opzichte van anderen of de markt, geeft u tools en sturing in waar uw focus op kan liggen en waar sommige producten wellicht minder interessant of juist interessanter zijn voor de shop. Deze datarapportages zijn ook van belang voor onze accountmanagers, die u als ondernemer helpen de data te lezen en te interpreteren en zo samen met u de shop(s) naar een nieuw en toekomstbestendig niveau tillen! Data lezen en inzetten doen wij… met GemaQ!

Vrijblijvend visiegesprek

Het woord ‘visie’ is afgeleid van het Latijnse videre. Dat betekent ‘zien’ of ‘kijken’. Een visie beschrijft het (succesvolle) toekomstbeeld van de organisatie. Het maakt het diezelfde organisatie mogelijk om de juiste koers te bepalen, en vervolgens koers te houden. Een visie is dus zeer bepalend voor de continuïteit van het bedrijf. Bij GemaQ hebben we heldere beelden bij de toekomst. Wilt u ze vernemen om uw eigen visie te verrijken? Maak dan gauw een vrijblijvende en bovenal inspirerende afspraak.

business

Doe de test

Heeft u helder wat de grootste transities voor de komende 5 tot 10 jaar zullen zijn met relevantie voor uw tankstation, en wat dit zonder ingrijpen betekent voor uw omzetontwikkeling?(Vereist)
Is onderzocht en glashelder wat de functie van uw tankstation is in de ogen van de bezoekers?(Vereist)
Heeft u een scherp inzicht hoeveel zakelijke- en privérijders uw station bezoeken, hun bestedingsmogelijkheden, gezinssamenstelling, woonwijk, et cetera?(Vereist)
Heeft u de demografische, stedenbouwkundige en planologische ontwikkelingen in uw regio geïnventariseerd evenals de mogelijke consequenties voor u?(Vereist)
Beschikt u over een grondige concurrentieanalyse, waarbij u ook de lokale/ regionale retail en thuisbezorgmarkt geanalyseerd hebt?(Vereist)
Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Binnenkort verschijnt het eerste magazine Vooruitgang. Een magazine boordevol indrukwekkende stories, interviews, praktische informatie en nieuws. Wil jij Vooruitgang ook ontvangen? Teken dan nu alvast in voor een gratis exemplaar.