Altijd op de hoogte
met GemaQ

03.06.2022

Johan Teunissen: Daarom zijn wij met GemaQ koploper in de markt…

Johan Teunissen weet wel waarom hij aangesloten is bij GemaQ: ‘Shell de Wetering is in 2013 de samenwerking met GemaQ aangegaan, toen nog SWO de Splinter. De reden dat ik voor GemaQ ben gegaan is omdat ik niet tevreden was met mijn toenmalige leverancier. Het was een grote leverancier van één van de grote maatschappijen echter, de samenwerking was zeker niet altijd prettig. Ik kan mij herinneren dat de overgang toen naar een andere samenwerking best wel een grote stap was. Toch heb ik daar geen moment spijt van gehad, want sinds dat we bij GemaQ zijn aangesloten is de samenwerking heel prettig. Zo communiceert GemaQ wel tijdig veranderingen voordat ze worden doorgevoerd. Ook controleren ze de prijsstijging die een leverancier doorgeeft, of dat het wel klopt en die prijs niet zomaar wordt doorgevoerd.”

Sterk in shopconcepten

Zijn er meer redenen tot de samenwerking? Johan vervolgt: ‘Naast de bonussen die je krijgt in de inkoop van producten zijn ook de nevenactiviteiten altijd zeer welkom, zoals de inkoop van elektriciteit. Wat ikzelf het allermeeste binnen de samenwerking waardeer is dat er met andere ondernemers kan worden gebrainstormd. Door het sparren met andere locaties ontstaan er nieuwe, goede ideeën. GemaQ is trouwens sterk in shopconcepten en weet hoe in te spelen op de veranderende markt. Wat speelt er en hoe kun je daar als ondernemer in meegaan?! Het is ook meer dan alleen tanken en dit is al een tijd zo. GemaQ helpt daarin, en GemaQ’s directeur Letteke neemt ideeën vanuit de ondernemers mee om ze voor de hele groep te verzilveren.”

Altijd goed behulpzaam

Wat vraagt nu vooral jullie aandacht? Teunissen daarover: “Eén van de huidige hoofdthema’s vinden wij de bakery en de wasstraat. Bij beide is de kwaliteit er van groot belang. We moeten hier wel scherp op blijven. Zo moeten de medewerkers weten welke actie er wanneer is en welke producten er nu tot het assortiment behoren. Door de laagdrempeligheid van GemaQ zijn ze ons daar ook altijd goed behulpzaam bij: je stuurt een mailtje en krijgt meteen een reactie of wordt doorverwezen naar de juiste persoon. Ze doen veel voor ons en er wordt heel goed ingespeeld op innovatie. Wat ik vooral heel goed vind bij GemaQ is hun schappenplan, en dat deze onafhankelijk is opgesteld van leveranciersbelangen. Dit zorgt voor meer vrijheid bij de inkoop van je producten. Alles bij elkaar verklaart het waarom we met GemaQ koploper in de markt zijn.”

Andere ‘brandstoffen’

En dan de toekomst. Welke veranderingen voorspel je? Johan Teunissen tot besluit: ‘In de toekomst blijven wij een tankstation, en zetten onze focus ook op andere ‘brandstoffen’. Hierbij helpt GemaQ ons om meer dan alleen een tankstation te zijn. Dat alles er omheen ook wordt meegenomen. Voor GemaQ heb ik de volgende suggesties: hoe groter je wordt, hoe interessanter je bent voor de leverancier. Ook de informatie die je met elkaar kan delen is bij een nog hoger deelnemersaantal nóg interessanter. Blijf dus groeien.”

Doe de test

Heeft u helder wat de grootste transities voor de komende 5 tot 10 jaar zullen zijn met relevantie voor uw tankstation, en wat dit zonder ingrijpen betekent voor uw omzetontwikkeling?(Vereist)
Is onderzocht en glashelder wat de functie van uw tankstation is in de ogen van de bezoekers?(Vereist)
Heeft u een scherp inzicht hoeveel zakelijke- en privérijders uw station bezoeken, hun bestedingsmogelijkheden, gezinssamenstelling, woonwijk, et cetera?(Vereist)
Heeft u de demografische, stedenbouwkundige en planologische ontwikkelingen in uw regio geïnventariseerd evenals de mogelijke consequenties voor u?(Vereist)
Beschikt u over een grondige concurrentieanalyse, waarbij u ook de lokale/ regionale retail en thuisbezorgmarkt geanalyseerd hebt?(Vereist)
Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Binnenkort verschijnt het eerste magazine Vooruitgang. Een magazine boordevol indrukwekkende stories, interviews, praktische informatie en nieuws. Wil jij Vooruitgang ook ontvangen? Teken dan nu alvast in voor een gratis exemplaar.