Altijd op de hoogte
met GemaQ

23.02.2023

Zo loopt de reis die jouw onderneming op voorsprong zet…

Ondernemerschap valt op vele manieren te definiëren. Eén van de formuleringen is: het creëren van waarde, het signaleren van kansen in de markt en hiernaar handelen met de risico’s die eraan vastzitten. Da’s allemaal niet eenvoudig. Goed ondernemerschap is tegenwoordig topsport, zonder twijfel. Markten zijn uiterst competitief, veranderingen vinden in een razend tempo plaats, en de business vraagt om het beste dat je als ondernemer in huis hebt. Méér dan ooit geldt dat futureproof ondernemerschap een ruimdenkende, frisse blik vergt. Enige vorm van bedrijfsblindheid zet jou binnen dat klimaat natuurlijk al gauw op achterstand. Dat geldt ook zodra je afwachtend bent of branchegenoten gaat volgen in plaats van zelf de toon te zetten. Maar hoe blijf je nu alles en iedereen voor?

Durf en lef
Een open mind, creatieve inzichten, durf en lef zijn de absolute ondernemerswaarden die het verschil uitmaken. Op welke wijze stimuleer je deze waarden, wat kan je leren van de pioniers in andere omgevingen en branches? Mijn devies: laat de reis van jou als ondernemer letterlijk langs inspirerende locaties lopen. Een echte reis, wel te verstaan. Wat ik hiermee bedoel? Vanuit GemaQ organiseerden wij voorheen studiereizen. Dat veranderen we nu. De tijd waarin wij leven vraagt namelijk om een accentverschuiving: van onderneming naar ondernemer. Niet de branche of het bedrijf staan centraal, maar de man of vrouw die de onderneming leidt. Van studiereis naar ondernemersreis, dus. Een reis waarin je als verantwoordelijke heerlijk de geest leeg kunt maken, in een omgeving met prachtige natuurverschijnselen. Echte well-being, zodat er ruimte ontstaat voor inspiratie en vernieuwing. En dat is nog maar het begin.

Echt op voorsprong
Daarna volgen juist weer adrealine verhogende activiteiten, waardoor de geest maximaal geprikkeld wordt en er veel energie ontstaat. De aansluitende netwerkactiviteiten zorgen vervolgens voor waardevolle inhoud, waardoor nieuwe ideeën opborrelen. Last but not least volgen bedrijfsbezoeken, buiten de branche, mét vooruitstrevende start-ups. Hun inzichten, toekomstverwachtingen en keuzes verrijken jouw beeld enorm, waardoor jij je des temeer goed voorbereidt op de jaren die gaan volgen. Zo zet je jouw organisatie écht op voorsprong.

Grensverleggend groeien
Ondernemerschap gaat over veel, maar misschien wel vooral over grenzen verleggen. Grensverleggend groeien begint bij de ondernemer: een vitale ondernemer met een heldere geest, toekomstvisie en ideeën. Zo’n ondernemer laat toch geen kans voorbijgaan om inspiratie bij te tanken?! Houd daarom de reisagenda van GemaQ goed in de gaten. Jouw ondernemersreis belooft er vanaf nu alleen maar mooier op te gaan worden… Fasten your seatbelt: future here we come!

GemaQ – Letteke

Doe de test

Heeft u helder wat de grootste transities voor de komende 5 tot 10 jaar zullen zijn met relevantie voor uw tankstation, en wat dit zonder ingrijpen betekent voor uw omzetontwikkeling?(Vereist)
Is onderzocht en glashelder wat de functie van uw tankstation is in de ogen van de bezoekers?(Vereist)
Heeft u een scherp inzicht hoeveel zakelijke- en privérijders uw station bezoeken, hun bestedingsmogelijkheden, gezinssamenstelling, woonwijk, et cetera?(Vereist)
Heeft u de demografische, stedenbouwkundige en planologische ontwikkelingen in uw regio geïnventariseerd evenals de mogelijke consequenties voor u?(Vereist)
Beschikt u over een grondige concurrentieanalyse, waarbij u ook de lokale/ regionale retail en thuisbezorgmarkt geanalyseerd hebt?(Vereist)
Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Binnenkort verschijnt het eerste magazine Vooruitgang. Een magazine boordevol indrukwekkende stories, interviews, praktische informatie en nieuws. Wil jij Vooruitgang ook ontvangen? Teken dan nu alvast in voor een gratis exemplaar.