Altijd op de hoogte
met GemaQ

25.07.2022

Waarom de beste retailers samenwerken…

U bent zelfstandig ondernemer. En dat bent u niet zonder reden geworden. U beschikt overduidelijk over eigen ideeën, een eigen visie, wilt uw eigen koers bepalen. Nederland blijkt overigens het op één na meest ondernemersvriendelijke land en is koploper op het gebied van ondernemerschapscultuur. Het percentage zelfstandigen van de werkzame beroepsbevolking is in vijftien jaar tijd toegenomen tot 16 procent, en zal naar verwachting nog verder toenemen. Veel zelfstandig ondernemers dus. Een misverstand is echter dat je autonomie opoffert zodra je gaat samenwerken. Samenwerken betekent namelijk helemaal niet dat je de stuurknuppel uit handen geeft. En in de tijd waarin wij nu leven, met talloze grote veranderingen op komst, kun je het op directieniveau echt niet meer alleen rooien.

Voor de petrol- en retailsector is GemaQ de aangewezen samenwerkingspartij. Coöperatieve inkooporganisatie GemaQ, met 180 leden, heeft het samenwerken namelijk in haar genen. Iedereen is er eigenaar van, heeft stemrecht, en kan uiteindelijk zelf op activiteitenniveau beslissen over deelname. Er gelden louter voordelen. Voor diegenen die twijfelen om actief te gaan samenwerken, heb ik 5 algemene goede redenen bijeengebracht om het serieus te gaan overwegen.

  1. Ieder heeft zijn eigen talent
   U beschikt over bijzondere talenten. Dat heeft u tot hier gebracht. Een goede ondernemer weet echter niet alleen waar hij/zij goed in is, maar ook waar deze minder in presteert. Hoe logisch is het dan dat een ander dit kan aanvullen?
  2. Van elkaar leren
   Binnen een samenwerkingsorganisatie als GemaQ doet iedereen waar hij/zij goed in is. Zodoende is de beste kennis altijd binnen handbereik. Vanwege de samenwerking verloopt het ook nog eens heel laagdrempelig.
  3. Toename van zelfvertrouwen
   Het vorige punt geeft nog een extra voordeel. Zodra u uw kennis en ervaring met andere ondernemers deelt en tegelijkertijd leert van anderen, dan geeft dat (zelf)vertrouwen. U beschikt dan over meer kennis en beslissingen zijn vooraf getoetst.
  4. Direct het netwerk vergroten
   Zodra u met anderen gaat samenwerken, dan doet u al snel nieuwe en betekenisvolle contacten op. Het zal uw gezichtsveld verbreden en geeft een nieuw/ ander perspectief ten aanzien van uw onderneming.
  5. Objectieve blik
   In lijn met het vorige punt van deze opsomming: anderen binnen hetzelfde vakgebied zijn insider, en kunnen vaak met kennis van zaken op een objectieve blik naar de collega kijken. Bij- en hoofdzaken laten zich door zo’n persoon ook vaak beter scheiden.

Overtuigd? Ik kan het me voorstellen. Maak gerust een afspraak om wat meer informatie te verkrijgen over het succes door samenwerking. Bij GemaQ kijken we naar u uit.

Auteur: Letteke van der Kruk, directeur GemaQ

Ook interessant

Doe de test

Heeft u helder wat de grootste transities voor de komende 5 tot 10 jaar zullen zijn met relevantie voor uw tankstation, en wat dit zonder ingrijpen betekent voor uw omzetontwikkeling?(Vereist)
Is onderzocht en glashelder wat de functie van uw tankstation is in de ogen van de bezoekers?(Vereist)
Heeft u een scherp inzicht hoeveel zakelijke- en privérijders uw station bezoeken, hun bestedingsmogelijkheden, gezinssamenstelling, woonwijk, et cetera?(Vereist)
Heeft u de demografische, stedenbouwkundige en planologische ontwikkelingen in uw regio geïnventariseerd evenals de mogelijke consequenties voor u?(Vereist)
Beschikt u over een grondige concurrentieanalyse, waarbij u ook de lokale/ regionale retail en thuisbezorgmarkt geanalyseerd hebt?(Vereist)
Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Binnenkort verschijnt het eerste magazine Vooruitgang. Een magazine boordevol indrukwekkende stories, interviews, praktische informatie en nieuws. Wil jij Vooruitgang ook ontvangen? Teken dan nu alvast in voor een gratis exemplaar.