Altijd op de hoogte
met GemaQ

14.12.2023

GemaQ Business Boost Summit 2023

“Alleen kun je niks, je moet het samen doen” aldus de voetballegende Johan Cruijff.
Dit is precíes waar GemaQ als coöperatie voor staat. Samenwerken.

Afgelopen donderdag 7 december vond de GemaQ Business Boost Summit plaats bij het indrukwekkende AFAS te Leusden. Het terugkerende thema was “teamwork”, want net als in een voetbal elftal, is het van belang dat je altijd de koppen bij elkaar houdt.

Van Cruijff komt namelijk ook de uitspraak: “Voetbal is een simpel spel, maar het is zó ingewikkeld om simpel te voetballen.” Met die uitspraak raakte hij niet alleen de kern van het voetbal, echter ook van ondernemen. Het idee dat de basis van iets best heel eenvoudig kan zijn, maar dat de uitvoering ervan al snel complex wordt, is universeel.

Want inderdaad: voetbal is simpel, je moet gewoon doelpunten maken en de bal uit je eigen doel houden. De complexiteit – én de kunst van het spel – ontstaan in de details en strategieën die worden toegepast.

Hetzelfde geldt voor ondernemen. Het lijkt simpel, alleen in een wereld waarin techniek- en brandstoftransities spelen, wetgeving en klantvoorkeuren snel veranderen én de concurrentie hevig is heb je inzicht, een strategische planning en vaardigheden nodig om succesvol te zijn.

Directeur Lettteke van der Kruk schitterende helaas door afwezigheid i.v.m. corona.
De summit werd daarom “afgetrapt” door voorzitter Rob van Herpen en werd vervolgd door een persoonlijk verhaal van voormalig tankstation houder Peter en zoon Sven Sallaerts.

Peter Sallaerts heeft al meer dan 40 jaar ondernemerservaring in tankstations, autobedrijven en out-of-home markt. Hij nam zijn zoon, Sven Sallaerts altijd mee in zijn bedrijf en Sven is inmiddels een succesvolle hospitality entrepreneur die met “Younique Concepts” unieke restaurantconcepten bedenkt én uitvoert. Denk bijvoorbeeld aan Pesca in Amsterdam, een visrestaurant die in 2024 ook in Hamburg en Nice zal openen.

GemaQ Business Boost Summit 2023
De summit-vloer bruiste en bij de verschillende stands vond je de nieuwste producten of technieken, die werden gepresenteerd door de leveranciers. Alles in het kader voor een efficiëntere bedrijfsvoering en met het oog op de toekomst.

Jeroen Olthof was de volgende die het podium betrad. Hij is de eigenaar van WeDevelop en gaf iedereen een interessant kijkje in de wereld van AI (artifical intellegence) en ChatGP. Waarna het dag gedeelte werd afgesloten door een unieke presentatie van Ayca Szapora, een neurowetenschapper, cognitief psycholoog, zelf-realisatiecoach en bedrijfskundige. Zij nam de gasten mee op een energieke en humoristische wijze in de wondere werking van het brein en liet ons de trucjes zien die je hersenen met je uithalen…

Er werd een culinair diner geserveerd onder het genot van bijpassende wijnen en live muziek. Daaropvolgend werd iedereen naar het AFAS theater begeleid en stond de 14 de musical op het programma.

Alsof dat nog niet genoeg was, werd de dag feestelijk afgesloten met een André Hazes tribute in de theater bar. Ook de hoofdrolspeler die Johan Cruijff vertolkt (Tobias Nierop) kwam nog even zijn gezicht laten zien.

Uiteindelijk hebben meer dan 200 gasten deze inspirerende dag bijgewoond en de reacties zijn lovend.

Het doel was, om onze leden een onvergetelijk evenement te bezorgen en we kunnen met trots zeggen dat dit is gelukt.

We kijken ontzettend uit naar de derde editie volgend jaar!

Doe de test

Heeft u helder wat de grootste transities voor de komende 5 tot 10 jaar zullen zijn met relevantie voor uw tankstation, en wat dit zonder ingrijpen betekent voor uw omzetontwikkeling?(Vereist)
Is onderzocht en glashelder wat de functie van uw tankstation is in de ogen van de bezoekers?(Vereist)
Heeft u een scherp inzicht hoeveel zakelijke- en privérijders uw station bezoeken, hun bestedingsmogelijkheden, gezinssamenstelling, woonwijk, et cetera?(Vereist)
Heeft u de demografische, stedenbouwkundige en planologische ontwikkelingen in uw regio geïnventariseerd evenals de mogelijke consequenties voor u?(Vereist)
Beschikt u over een grondige concurrentieanalyse, waarbij u ook de lokale/ regionale retail en thuisbezorgmarkt geanalyseerd hebt?(Vereist)
Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Binnenkort verschijnt het eerste magazine Vooruitgang. Een magazine boordevol indrukwekkende stories, interviews, praktische informatie en nieuws. Wil jij Vooruitgang ook ontvangen? Teken dan nu alvast in voor een gratis exemplaar.